Week zonder vlees van 08 maart tot 12 maart

#nationaleweekzondervlees

Deze week is de nationale week zonder vlees. Zelf had ik 1 a 2 jaar geleden nooit durven denken dat ik hier überhaupt aandacht zou besteden. De vaste grap, als het over vegetarisch eten ging, die ik maakte was altijd: Ik wil best vegetariër worden, eet ik elke dag lekker alleen chips behalve HamKa’s natuurlijk want daar zit vlees in… Ik had deze week dan ook waarschijnlijk redelijk belachelijk gemaakt.

Tegenwoordig denk ik hier toch iets anders over en eten we thuis toch elke week 1 a 2 dagen vegetarisch en dan niet alleen maar met maaltijdvervangers maar mijn vrouw maakt ook regelmatig bv een heerlijke vegetarische goulash met linzen. Het vlees wordt dan zelfs niet door mijn 2 tienerkinderen gemist en zij hebben toch duidelijk het motto: een dag geen vlees is een dag niet geleefd. En als ik eerlijk ben dan kan ik niet ontkennen dat ik een vleesloos leven ook niet ziet zitten. Maar een stukje minder kan wel. Beter voor ons milieu en dus ook beter voor ons zelf.

Ook in ons assortiment zie je duidelijk verandering. Het gaat nog niet snel maar er worden bijvoorbeeld steeds meer vegetarische burger, snacks en Veganistische kaas verkocht. Een duidelijke trend die doorzet.

Uiteraard zullen we de trends in de gaten houden en ons assortiment hierop aanpassen. Wilt u hier meer informatie over neem dan gerust contact op.